joi, 23 iunie 2011

Maresalul Antonescu...

Şi totuşi, Mareşalul...Data publicarii: 23.06.2011 19:14:00

Recenta declaraţie iresponsabilă a preşedintelui Băsescu a declanşat, în spaţiul public, opoziţia schizoidă Antonescu/ regele Mihai şi dezgroaparea problemei Holocaustului.



Tipul dezbaterii este la fel de vinovat ca şi tema indusă de Traian Băsescu. Holocaustul din România, aşa cum a fost el consacrat de Raportul Wiesel, consemnează 420.000 de victime, România plasându-se astfel pe locul 2, imediat dupa Germania. În realitate, conform “Enciclopediei Iudaice”, o lucrare considerată unanim ca fiind de referinţă, numărul acestora este de 40.000 de morti, România situîndu-se, în fapt, pe locul 10, ca vinovăţie.


Se întâmplă un fenomen ciudat, explicabil psihologic, dar impardonabil moral: faptul că Băsescu i-a luat cumva apărarea mareşalului Antonescu, îi inhibă pe cei care ar fi cu adevărat în măsură s-o facă. Tot aşa s-a întâmplat şi cu ideea naţională care, preluată şi clamată de Corneliu Vadim Tudor, a fost în aşa hal compromisă, încât a ajuns să fie respinsă la pachet cu pseudo-slujitorul ei.


Revenind la mareşalul Ion Antonescu şi la discutabilele sale crime împotriva evreilor, ar trebui luate în considerare şi următoarele două “detalii”:


1. În 1942, la două săptămâni după întâlnirea istorică dintre Hitler şi Mihai Antonescu, ministrul de Externe al României (în care acesta i-a comunicat Fuhrerului hotărârea de a nu-i preda evreii de pe teritoriul Regatului României), Ion Antonescu declara, într-o şedinţă a Consiliului de Miniştri: “Nu voi face jocul rasist al germanilor şi îi voi salva pe toţi evreii mei”. După alte două săptămâni, la o altă şedinţă a Consiliului de Miniştri, acelaşi Ion Antonescu declara: “Eu mi-am dat cuvântul să asigur viaţa şi libertatea evreilor şi mă voi ţine de cuvânt”. Toamna lui 1942 a pecetluit pentru totdeauna salvarea unei întregi populaţii de la “soluţia finala” comandată de Hitler.


2. Anul trecut, la începutul lunii august, România a primit vizita preşedintelui israelian Shimon Peres. Cu ocazia acelei vizite, Shimon Peres a rostit, în faţa preşedintelui Băsescu, un discurs în care, printre altele, a spus:
"Nu vom uita niciodată că, în cele mai negre perioade ale istoriei, vremuri ale nazismului, România a ajutat la salvarea a 400.000 de evrei, care au venit în Israel şi au ajutat la construirea acestui stat, dar şi-au păstrat şi identitatea, şi cultura, şi dragostea pentru România". (vezi Evrei.net)
În perioada la care se referea Shimon Peres, şef al statului român era mareşalul Ion Antonescu.


P.S. Pe 22 iunie 2011, când Traian Băsescu a rostit iresponsabilele injurii împotriva regelui Mihai, se împlineau 70 de ani de când mareşalul Ion Antonescu a rostit celebrele cuvinte: ROMÂNI, TRECEŢI PRUTUL